Hledat

Drobečková navigace

Zápis do 1. třídy > Škola > Aktuality > Světový den laskavosti 2020

Světový den laskavosti 2020



Datum konání:
13.11.2020

Vážení přátelé,

právě jsme se zaregistrovali do IV. ročníku happeningu #jsemlaskavec, který se koná v pátek 13. listopadu 2020.

Jak postupovat dále?

1. Připravte se

Povídejte si s vaší třídou/týmem o dobrých skutcích. Aby vám to šlo ještě lépe, ve spolupráci s Hodnotovým vzděláváním jsme pro vás připravili speciální výukové materiály pro děti z mateřských škol, žáky I. stupně i II. stupně a středoškoláky. Než se pustíte do práce, nezapomeňte si přečíst metodickou podporu, věříme, že vám pak materiály budou dělat ještě větší radost. Budeme také rádi, když nám dáte vědět, jak se vám s pracovními listy pracuje. Chtěli bychom, aby se laskavost stala jedním z témat, které jsou pro vás a vaše žáky důležité, proto nás neváhejte kontaktovat s jakoukoliv připomínkou či dotazem.

2. Ukažte se

Dejte světu vědět, že se Světového dne laskavosti zúčastníte. Stáhněte si plakátek, který si můžete vytisknout na vstupní dveře školy, nebo na vaši nástěnku. Zkrátka inspirujte i ostatní.

3. Staňte se hvězdou

Zapojte se do naší soutěže o nejkreativnější výzdobu vaší školy či třídy na téma laskavost a vyhrajte některou z našich zajímavých cen! Možná právě váš tým přijedeme při konání dobra natočit spolu s týmem profesionálů, vzniklý materiál pak nasdílí naši ambasadoři Tamara a Tomáš Klusovi a vaši výzdobu umístíme na city light do centra Prahy! Fotografie posílejte na e-mail laskavec@nadacekj.cz do 31. října.

4. Konejte dobré skutky

Vybraný dobrý skutek můžete uskutečnit od 1. do 13. listopadu 2020, ale ideálně přímo na Světový den laskavosti v pátek 13. listopadu. Třeba budou jednoho dne oslavy laskavosti stejně důležité, jako další svátky. Buďte u zakládání nové tradice.

5. Sledujte nás

Aby vám nic neuniklo, sledujte nás na našem Facebooku a Instagramu, přidat se můžete také do naší skupiny Laskavost plodí laskavost.

Připomínáme, že pravidla happeningu #jsemlaskavec najdete hezky pohromadě tady.

V případě dotazů nás kontaktujte na e-mailu laskavec@nadacekj.cz.

Už se nemůžeme dočkat, až společně zaplavíme Česko laskavostí!

Tým Nadace Karla Janečka