Hledat

Drobečková navigace

Zápis do 1. třídy > Škola > Aktuality > Aktuální informace k výuce po uzavření škol + platné podmínky nároku na ošetřovné

Aktuální informace k výuce po uzavření škol + platné podmínky nároku na ošetřovné



Aktuální informace k výuce po uzavření škol na základě Usnesení vlády č 1022 ze dne 12. 10. 2020:

  1. Omezuje se s účinností ode dne 14. října 2020 od 00:00 hod. do dne 1. listopadu 2020 do 23:59 hod. provoz základních škol podle školského zákona, a to tak, že se zakazuje osobní přítomnost žáků na základním vzdělávání v základní škole.
  2. Žáci se zúčastní distanční výuky, která proběhne z větší části formou online hodin na platformě TEAMS (příručka ZDE). Přístupové údaje děti dostaly ve škole společně s rozvrhy online hodin na uvedené období. Rozvrhy jsou uvedené současně na webových stránkách školy. Část výuky bude zajištěna zadáním distanční práce – na „Škole v pyžamu“ (informace získali žáci od svých TU včetně pozvánek do tohoto prostředí, většina dětí již v tomto prostředí pracovala v době uzavření škol na jaře). Žáci, kteří nemají přístup na internet, se každé pondělí dostaví v době mezi 9.00 – 13.00 hodin do školy, kde jednak odevzdají splněná zadání a jednak dostanou vytištěná zadání nová.
  3. Pro zákonné zástupce budou zveřejněny podklady pro distanční vzdělávání opět na webové stránky školy.
  4. Všichni žáci, kteří se zúčastní distanční výuky, mají podle poslední metodiky k distančnímu vzdělávání právo na dotovaný oběd ve školní jídelně. Na středu 14. 10. 2020 mají všichni žáci z důvodu nejistoty počtu obědů a s tím spojených obtíží při zajištění odpovídajícího množství potravin automaticky odhlášený. Od 15. 10. 2020 je možné oběd přihlásit. Rodiče tak musí učinit ve středu 14. 10. 2020 individuálně. Pro odběr obědu je nutné dodat den předem (nejdéle do 14.30 hodin) do jídelny stravné nádoby, které si děti (zákonní zástupci) vyzvednou v den výdeje stravy u školní jídelny.
  5. Zatím nemáme jasnou informaci, zda bude škola vydávat zákonným zástupcům pro zaměstnavatele potvrzení o tom, že jsou školy zavřené. Podali jsme dotaz na OSSZ. Po obdržení odpovědi zveřejníme informaci na stránkách školy.

Dašice 13. 10. 2020 Mgr. Lada Morávková

Aktuálně platné podmínky nároku na ošetřovné:

Ošetřovné.docx

Postup při žádosti o ošetřovné z důvodu uzavření škol.pdf

 

Podle nejnovějších informací mohou žáci odebírat dotovaný oběd přímo ve školní jídelně. Pokud má rodič zájem o to, aby dítě mohlo chodit na obědy do školní jídelny, musí tuto informaci sdělit vedoucí školní jídelny. Děti mohou na oběd přijít v době od 11.45 do 12.15 a musí být vybaveny rouškou.

 

Rozvrhy online hodin:

scan031.jpg

scan032.jpg

scan033.jpg

scan034.jpg